Oficina Antifrau
de Catalunya
Seu electrònica
Per accedir a la seu electrònica és necessari tenir instal·lats al navegador els certificats d'arrel o claus públiques de CATCert.
L'Administració Oberta de Catalunya (AOC) facilita uns serveis per instal·lar-vos els que convinguin al vostre navegador: Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox o Safari.
Descarregar els certificats arrels de la Seu Electrònica
Per visualitzar correctament la seu electrònica s'han de tenir en compte les següents recomanacions i els següents requisits tècnics:
En relació amb els sistemes operatius acceptats per poder fer els tràmits de la seu, podeu trobar tota la informació proporcionada per l'AOC en aquest enllaç Sistemes operatius i dispositius acceptats
Els tràmits i les gestions de la seu proporcionats per l'AOC es duen a terme mitjançant el servei e-TRAM del Consorci. Per a qualsevol altre dubte sobre l'ús i funcionament d'aquests serveis podeu trobar informació actualitzada en aquest enllaç e-TRAM per a la ciutadania.
Podeu identificar-vos a la seu de l'Oficina mitjançant qualsevol dels certificats vàlids que admet el Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC). En el següent enllaç podeu comprovar quins són els certificats admesos.
D’acord amb la normativa vigent i específicament les previsions de l’article 38.6 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, per identificar-se i garantir una comunicació segura les seus electròniques han d’utilitzar certificats reconeguts o qualificats d’autenticació de lloc web o mitjà equivalent.
Els certificats digitals de seu electrònica tenen la utilitat d'assegurar que les relacions de la ciutadania es fan mitjançant un canal segur i una oficina pública reconeguda, que no permeten la intrusió malintencionada de tercers.
El certificat de l'Oficina Antifrau de Catalunya, l'ha proporcionat el Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC), que posa a la seva disposició una plataforma per poder validar la direcció web (URL) de la seu electrònica.
D’acord amb la Resolució OAC/DIR/227/2022, de 22 de març, en relació amb l’expedició de còpies autèntiques de l’Oficina Antifrau de Catalunya, les còpies autèntiques convertibles a suport paper han d’incorporar un codi segur de verificació (CSV).
El CSV permet verificar la integritat i autenticitat de la còpia autèntica, i està constituït per un conjunt de dígits que l’identifiquen de manera única i que es troben impresos al marge esquerre de cada una de les pàgines del document.
A aquests efectes, la introducció del CSV corresponent a l'enllaç que trobareu a continuació us permetrà accedir al mateix document en format electrònic per tal que en pugueu contrastar l'autenticitat.